🍕 🍔 🍟
Ogladnih posle ove silne pornjave. Jaja mi odavno dosadiše a što je najgore, setih se:
♪ Ali nekih stvari ima, što ne govore se svima, što se samo nekom šapnu, ti znaš. © Arsen Dedić
Mesožder sam (iliti pripadnik prasećih/jagnjećih brigada) pa preferiram slične stvari:
al džaba kad mi lekari zabranili sve što volim. Znam da kuvam pa eksperimentišem ali volim da vidim i kako to drugi rade. Imam sve DVD Kuvare al više volim da pogledam kako to rade svetski majstori. 24Kitchen s jedne strane davi jer pušta svakakve iritantne paćenike ali kad znaš šta treba da gledaš caka je samo ubosti kad da prebaciš na taj kanal. Npr. putešestvija Anthony Bourdaina i Gordona Ramsaya i razna mućkanja od Jamie Olivera. Iz putešestvija čuvenih kuvara saznam šta se jede po svetu a od Olivera kradem cake.
Apropo ovoga kad sam već počeo sa muzičkom temom iz emisije. Od 74-te do kraja osamdesetih, četvrtkom u 19:10 (pre crtaća i Dnevnika) išle su "Male tajne velikih majstora kuhinje". Počelo naivno, kao reklama za Podravkinu Vegetu al preraslo u legendu. Stevo Karapandža kao kuvar i Oliver Mlakar kao levo smetalo. Često sam gledao dok sam čekao crtaće a bilo je slučajeva da posle kukam mami da mi napravi nešto što je Stevo pravio. 😋
Hobotnica na srpski način
Sastojci:1 malo prase (do 15 kg )1 veća hobotnica (cca 2 kg )krompirPriprema:Dok se prasence vrti na ražnju, hobotnica se kuva sa krompirima u puno vode i posoljeno. Kad je hobotnica gotova, a prase ispečeno, izvade se krompiri, voda prolije, a hobotnica baci mačkama i kerovima, da ne zajebavaju dok mezimo. Prase servirati uz hladno pivo.
i jedna žlica Vegete...
No comments:
Post a Comment