Monday, May 21, 2018

odricanje od odgovornosti

   Ako bi me neko pitao kako da se klasifikujem do pre neku godinu rekao bih da sam MacZealot
  ali sudeći po imenu ovog bloga i porukama, naslućujete da to više nisam. Vidim da me Wiki svrstava u prosumer kategoriju ali mislim da sam ekstremni korisnik. Radim sve i svašta, znam sve i svašta. Kad imam problem obično ne paničim, dam sebi neko vreme da se smirim i pronađem rešenje na netu. Obično ne uspem jer niko živi nema probleme sličnim mojima. Apsolutno ekstremni korisnik.
   Velika većina, komp obično koristi samo za fejstbuk, gledanje svakakvih on-line nebuloza, slušanje muzike i možda za čuvanje slika koje svakodnevno prave sa ljubljenim mobilnim. Ako imaju dovoljno mozga neće da instaliraju MacKeeper i sistem će da ih verno služi bez problema.

   Živeo sam u nekim sretnijim vremenima pa sam i nostalgičar. Krenuo sam sa pljuvkom po eplu al me drmula žestoka nostalgija kopajući po netu. Stare serije, filmovi, kvizovi, muzika, voditelji... Uf, biće dosta i tome.

  Kako god, ovo levo sam ja

Ako se neko u nekoj poruci prepozna kao
  
sam je kriv.

  Ma, kad je bal nek je maskenbal

U meni se bore budala i genije. Plašim se da pametniji ne popusti!
---
Učio sam na svojim i tuđim greškama i sad grešim bez greške.
---
Svako ima pravo da iznese svoje mišljenje, a ima budala koje se koriste tim svojim pravom.

   Znam da ću jednom i ja da završim ovako al dotle ajd da dotle teram po svome

Komentare, priloge, sugestije, kritike, pare i brojeve telefona mlađih punoletnica možete mi poslati na mail.

Prva poruka

ლ(ಠ益ಠ)ლ

   Ovo je blog namenjen za pljuvanje i psovanje po svemu i svačemu iliti po onome što me žestoko iritira. Džobs (od milja, 'pametnica'), Gugl captcha, milenijumska generacija, cenzura / puritanizam... Zapravo, postajem matoro zakeralo ali od nečega mora da se živi.

   Džobs se borio protiv status quo i zato i jeste (priznajem) veliki inovator ali trebao je da bude zadovoljan time a ne da 'gazduje' u mnogim slučajevima promašenom filozofijom. Zapravo, zbog para, počeo je da se dodvorava fejsbuk moronskoj generaciji. I zato, zbog sjebanog mi operativnog sistema nisam više MacZealot i biće poprilične pljuvke po eplu. Od sada, od "i" stvari, preferiram samo:
 Puritanizam iliti cenzura. Nemci traže da se prizna incest a internet mediokriteti ubijaju sajtove autora crtanih stvari. Ako imate slabiji stomak ne otvarate sledeći link. Npr. ovo ladno prolazi a da je neko napravio sajt sa istom CG 'tematikom' bio bi obrisan. Ili ovo na Devijantu. Dozvoljavaju takve stvari a brišu autore koji rade CG stvari!? Japanci su poznati po svojim seksualnim fantazijama/nastranostima ali čak i Pixiv je morao da se povinuje novom zakonu.

   Milenijumska XYZ (kako god) generacija koju odgaja Big Brother generacija!? Ateista sam pa neću da prizivam Boga al neka nam je u pomoći. Situacija je, zrela, ako ne i trula. Crno nam se piše.

Fusnota:
   Trudiću se da ne gušim sa slikama sa neta ali moraću ponekad da ih pošaljem da ilustrujem poruku.
   Daviću sa linkovima. Jes da ih imam u bookmarks al neka ih i ovde.
   Blog nije namenjen strancima pa ću pisati po 'naški' iako će citati većinom biti na engleskom.