Monday, July 2, 2018

žuta štampa

   Kako nam ide, nismo daleko od ovoga...
   Počelo je davno (po meni) kad su Večernje novosti 'ničim izazvane' počele da tu negde oko ukrštenice turaju slike prvo polunagih pa onda golih riba. Jes da nisu bile rugobe ali zašto!?! Malo po malo, dogurasno do današnjih sranja. Novinari ko i njihovi čitaoci, glupi i polupismeni. Al oni makar rade za lovu a čitaoci truju mozak za džabe. Džabe? Al zamalo... Na nedeljnom nivou, za količinu love koje daju za kojekava isperi_mozak sranja, mogu da kupe par knjiga. Ili ovako, žuta štampa oko 100 strana a u knjigama oko 1000 strana. Al jebiga, knjige nemaju gole ribe i tračeve. Ko jebe brigu o mozgu kad je kod ovih on odavno otiš'o na ispašu.

   Stvari bez kojih ne može da se živi:
   Dokon pop i jariće krsti al' bre!...
   Slučajna greška?
   Reklama
   IT pismenost
   U Africi dnevno umre stotine beba ali ovo je ipak vrlo bitna informacija za čovečanstvo
   Proverena činjenica vs falsifikovanje istorije
   Loženje fanatika
   Na netu ima svega i svačega ali ipak se pripazite dok majstorišete ako poverujete u ovakve stvari
   Jeste zezancija al Istok možda ima rešenje:

hleba i igara

   Šta je zamenilo Rimsku gladijatorsku arenu? Hleba i igara je izreka još iz drugog veka a mi još nismo naučili lekciju!? Holivud, BigBrother, serije/sapunice/tv-novele, realiti tv, žuta štampa, voditelji, novinari... Opisaću ili popljuvati sve pojedinačno, samo polako, doći će sve na tapet. Ne volim da pričam (pljujem) o nečemu o čemu ama baš nemam nikakva pojma pa evo ga malo objašnjenje:

Kako / Zašto
  U vreme od nekih pomenutih stvari nisam ni bio rođen ali ipak sam imao priliku da nešto od toga pogledam u kasnijim repriznim reprizama. Drugo, vreme socijalizma, klinac, nemaš svoj TV pa si prinuđen da gledaš ono što se gleda u kući. Al tada je gledanje TVa bila porodična zabava. Zabavne emisije ili serije/filmovi išli su posle obaveznog Dnevnika tako da ozbiljnija priča počinje sa 'osamostaljivljanjem' i kupovinom ličnog TV-a i video rekordera. Pokušavam da se setim i povežem događaje al i dalje ne uspevam pa ću za prvu godinu 'samostalnosti' uzeti kraj 85-te jer znam da sam u martu 86-te od prve plate kupio Spectrum. Ne bih mogao da se igram da nisam imao gde da ga utaknem. 😉 Počeo sam sa Sony 37" TV i VHS Sharp VC105 video rekorderom koji je kasnije zamenjen Xwave DVD rekorderom.

   Davaću kratke opise u koje će često spadati i ime neke glumice jer i onda a pogotovo sada ne gledam film/seriju ako nema bar neko lepo simpatično žensko čeljade. Nije baš pravilo ali u večini slučajeva je tako. Sami komentari neće sadržavati spojlere već moj lični doživljaj. Gledao sam dokle sam gledao al ipak dosta manje u vreme puberteta. Ženske su ipak bile zanimljivije.
   Televije na kojima sam ovo gledao su RTS, RTS NS, HRT, Pink, Palma i Košava. Dok se moralo tako ali ni ranije nisam gledao StudioB i B92 a mislim da sam još 2006-te pobio sve preostale 'domaće kanale'. Danas su isto tako pobijeni al zato FOX, AXN i Comedy Central kolju sa 'premijernim reprizama'! I još nešto, pošto sam imao VCR/DVD-R, sve sam snimao i gledao kasnije. Brzo premotavanje dosadnih stvari ili reklama (kad su počele ozbiljno da 'guše') je poprično smanjilo utrošeno vreme. Stvari kojih nisam mogao da se setim pogledao sam na YouTube.
   Novine inače ne čitam ali sam kupovao Politiku u vreme raspada. TV novosti i TV revija četvrtkom su bile potrebne zbog TV programa pa sam i to uzimao. Galaksija i Politikin zabavnik pod obavezno a ITD je u to vreme bio odličan teen magazin pa sam i to uzimao. Erotika i Extra Erotika su bile obavezno štivo za adolescenta u vreme puberteta pa sam i to uzimao. I to je to. Sve ostalo što sam pomenuo imao sam prilike da vidim tako da ipak znam o čemu se radi.

   Svu tu kaznu za oči i uši sam obradio po temama:

   Ni jedan od popljuvanih novinara/voditelja nije ni bio na Kosovu u vreme bombardovanja pa džaba da ih pravdam da imaju posledice od osiromašenog uranijuma al današnju televiziju i novine skrnave, neki ozbiljno bolesni ljudi.