Wednesday, July 4, 2018

zabavne emisije

1965-1982

   Iz nekog razloga na sajtu stoji da SFRJ nema pobednike!? Ne mogu da priznaju kako smo ih tukli ko stoku? Svejedno, prvi serijal je bio do 82-e. Nastavilo se i posle al em bez nas em brzo odustali. Jel ima neko da ovo nije gledao a bio živ u to vreme??
   Danas koliko znam ne postoji ništa slično. U doba realiti televizije valadaju kojekakva "Survivor" sranja. Ama, čak je i hrkljuš zanimljiviji od toga. 😂

   1975-ta, Od glave do pete, Minimaks provocira Nelu Eržišnik, ona skače sa stolice, preti da će napustiti emisiju i drži mu bukvicu. A onda odlazi. Minimaks u vidnom šoku al Nela se vraća. Gledao sam ovo i sećam se. Kasnije smo saznali da je bila nameštalja al niko neće da prizna da li je Minimaks znao za to. Kako god, bilo naivno i urnebesno. Ali...
  Par decenija kasnije mozak ode na ispašu i postadosmo retardi. Kako neko iole razuman može da gleda ova nova debilna sranja!? Nekada audio-vizualni humor a danas podjebavanje, maltetiranje, šikaniranje... Da nije namešteno dobili bi dobru lovu na sudu, al namešteno je a stoka se i dalje prima ko da je istinito. U bilo kom slučaju, jadno. Smejati se ljudskoj patnji i problemima!? Skrivena kamera je stara fora i ajd, moram da priznam da je smešno kad neko normalno obučen pokušava da gurne kola jer se ispod točka nalazi neka papirna novčanica al onda su italijani počeli sa žestokim stvarima. Nameste ti neku ribu, snime te pa onda udri. Na početku čak i nije bilo samo fora za publiku, već istinito. Žrtva nije znala o čemu se radi. Onda su se suočili sa tužbama pa na kraju ukapirali da ovo i dalje mogu da legalno rade ako se žrtva unapred složi sa ovime (i naravno bude plaćena za to). Iako, i dalje nije svuda isto. Pun net raznih skandala povodom ovoga. Kidnapovanja, ljubavnice, hapšenja... Bila i kod nas "Nemoguća misija" al sećam se samo skandala. Sve to prolazi jer stoka koja se loži na to i dalje misli da je istinito. Ispada da su svi na dobitku. Osim nas normalnih. Sad se već ozbiljno pitam... ima li nas uopšte ili se ja samo zavaram.

Nekada

1972-1974
Obraz uz obraz
Milena Dravić i Dragan Nikolić. Poznate javne ličnosti, muzika... Porodična zabava.
1974-1978
Od glave do pete
Minimaks i Minja Subota. Minimaks još uvek relativno normalan a u paru su bili nenadjebivi. Zezali su jedan drugog do bola.
1974-????
Nedeljno popodne
Saša Zalepugin, Željka Fattorini, Božo Sušec i Vladimir Levak. Hrvatska verzija, nedeljom u 14.50. 4 sata odmora za mozak. Česti gosti su bili Miroslav Lazanski i Željko Malnar. Vojni analitičar i putopisac. Kao bonus, puštali su skečeve Dave Allen-a i Benny Hill-a. Ko da odoli?
1978-1979
Nedeljom po podne
Dragan Nikolić, Dunja Lango, Dina Čolić i Sloba Konjević (ajoj, da li je 'e' ili 'o'). Srpska verzija. Dunja i Dina imaju fenomenalan glas ali kad Dina prekrsti noge obara te s nogu. 😜 Sloba je rafinisao muzički ukus generacijama. Jes da je nedelja popodne ali ko šljivi dvorište i igralište, ovo se nije propuštalo.
1983-1992
Željoteka
Muzička emisija koju je vodio (opet on) Minja Subota.
1984
Branko Đurić (Joj razlike, drastićne), Željko Ninčić (Ćetiri sata ćamio ćekajući)... Urnebesno.
1984-1991
Nele KarajlićBranko Đurić, Zenit Đozić, Davor DujmovićElvis J. Kurtović... Legendarna ekipa, legendarni fazoni... "Hrkljuš!" 😂
1990-????
Minimaksovizija, Maksovizija, Nedelja kod Minimaksa i Fonto. Ajoj, dočepao se televizije. Ama, ajd Tup-tup, bilo je revolucija za ono vreme ali nikada nisam voleo šund/kič i prizeman humor a on je vladao u tome. Ima antologijske aforizme al džaba mu i to kad udavi sa Big Laletom.
1991-????
Šoder lista
   Slobodan Bićanin Bićko iliti Ruzmarin. Nije postojao YT pa su ljudi slali VHS snimke i viceve. Žestoko karikiranje domaće estrade. Dan danas, veliki hit: Pervan - Serbus. Relativno prizeman humor al bilo je fazona.
2003-2007
Situacija nam je takva kakva je pa daj udri po njoj. Nevino da i deca mogu da gledaju a i dalje opasno istinito i otrežnjujuće. I naravno, komično.

Danas
Nemam pojma. Znam za Nemoguću misiju, novo Nedeljno popodne i novu Audiciju al me zabole za to. Realiti nebuloze, nezanimljivi i iritantni voditelji još manje zanimljivi gosti, amateri koje ni rođena majka ne voli da sluša...


Kakvi smo retardi postali

1960-1967
Candid camera
1969-1989
1969-1974
Monty Python's flying circus
1971-1979
2000-2002
Jackass
2003-2015
2011-