Monday, June 25, 2018

apple reklame

   Istorija se ponavlja al šta vredi kad ne učimo na sopstvenim greškama. Davno beše ta 49-a kad je Orvel napisao "1984". Koja je šansa bila da epl napravi prvi Mekintoš i da reklamu emituje baš 1984-e? 🎯 Poruka reklame je bila da IBM neće da vlada 'jednoumljem' jer će se pojaviti Mekintoš. Najbolja reklama ikada snimljena al ko bi rekao da je bila predskazanje ovoga što se događa u XXI veku.
On January 24th, Apple Computer will introduce Macintosh. And you'll see why 1984 won't be like '1984'.

   "Think different" 'Crazy ones' reklama je imala dobru poruku za to vreme. Bile su dobre mašine, PPC sistem je imao svoje nedostatke al (po meni) i dalje neuporedivo bolji od m$ vindozea i bilo je poprilično dobrih ozbiljnih programa. Reklame za iMac su bile odlične a Jeff Goldblum je dodatno začinio stvar.

   Sa "Get a Mac" kampanjom stvar postaje neozbiljna. Da, da, Mac je cool. Jeste bilo zanimljivih i tačnih stvari ali meni je ovo podjebavane protivnika. m$ je napravio svoju kampanju "I'm a PC" al kakav im sistem takva im i reklama. Ja sam pisi, ja sam pisi... nezanimljivo, nemaštovito, nedotupno...

   "Switch" kampanja je bila nemaštovita i neinspirativna. Will Ferrell je kao neki zanimljiv lik a Ellen Feiss, klinka od 14 godina izigrava studenta i ko 'naduvana' blebeta o potpuno nevažnim stvarima. Zanimljivo al očajno. m$ je opet pokušao da kontrira sa "Confessions of a Mac to PC Convert" al je neslavno puko.

   Stare, pojedinačne reklame poput: High Technology, Inc (1977), Two kinds of people (1983) i The Quadra revolution (1991) su bile dobre a Snail (1977), Dinosaurs (1994) i 3 Steps (1998) odlične. Ako ništa drugo, bile su fer istinite. Ove nove za iPhone (FaceTime i Siri) su očajne navlakuše. Pola stvari i dalje radi samo polovično al bre, ovcama treba utrapiti iPhone X po ceni stonog pisija! Ove nove 'Cristmass' reklame su jadne kao i Koka-Koline. Jedina iole normalna je "Bulbs" za MacBook Pro al i to je zasrano sa porukom: Ideas have always pushed the world forward. Da, da, nekada kad su te ideje radile posao al sad je bitno da je 'ideja' sinonim za kako nešto što vredi 400$ prodati za 999$.

   Elem, Jobs se 1984-e pitao "Was George Orwell right about 1984?". Pazi ko pita? Tvorac iSheep generacije. 😡

   Pljuvanja i zezanja je oduvek bilo. Meni su ove najbolje:

   Sajt ibrator.com više ne postoji ali na netu se mogu naći 'kopije' i slike. Imam ga sačuvano al evo slika kako je izgledao.

iSheep


  Ima dosta tekstova sličnih ovome al ovaj mi je baš zapao za oko:
Da se ne baci sačuvaću ga i ovde:


   Ovo jeste matora fora al ne bi me začudilo da naprave tako nešto i da se ovce prime
Apple introduces revolutionary new laptop with no keyboard


   I dalje ne volim da pišem komentare al da ih pišem napisao bih ovako:
   Apple fans will tear me apart, but one day they will realize that this all or nothing attitude does nothing for innovation. It just means they only have to support one os. Not everyone likes, wants or can use 10.10.
   Apple just keep on sucking the fun out of everything with each new operating system. My computer is fast becoming just a giant iPhone.
   I always thought of apple as a no-nonsense zone. I guess I was wrong.
   It seems that the boys and girls in Cupertino have again performed the trick of "updated" the wheel by making it square.
   Mac is not an OS but a GUI for Photoshop and Blogging enthusiasts.
   That's certainly something they love to do; give you a new feature, and take two features away.
   The OSX QuickTime Player is mis-named: It should be called the "AV Foundation app that will play ProRes and H.264 but will convert anything else no matter what and no, you don't have a choice.

Think Different vs Status quo

"Here’s to the crazy ones. The misfits. The rebels. The troublemakers. The round pegs in the square holes. The ones who see things differently. They’re not fond of rules. And they have no respect for the status quo. You can quote them, disagree with them, glorify or vilify them. About the only thing you can’t do is ignore them. Because they change things. They push the human race forward. And while some may see them as the crazy ones, we see genius. Because the people who are crazy enough to think they can change the world, are the ones who do."
   Lepo je to bilo dok je bio entuzijasta sa idejama ali 'pametnica' postaje gazda sa idejama i sve ode dođavola. Da elaboriram...
   Davno beše ta 1997-ma, Classic sistemi su napredovali u svakoj novoj verziji zadržavajući filozofiju rada. Bilo je programa za sve i svašta i sad, gledajuću unazad bilo je to naivno vreme entuzijasta. Došao novi vek, pojavio se OSX i trend se nastavio još neko kratko vreme a onda je počeo da posustaje i propada.
   Sve treba da napreduje i "Think Different" vredi samo u tom slučaju. Međutim, velike kompanije su polako dizale ruke jer svake godine pisati nove verzije zbog šačice korisnike nikom se ne isplati. Male kompanije ili pojedinci su nastavili neke vreme, verovatno iz entuzijazma ali i to ima svoje granice.
   Razumem da sistemi mora da napreduju, ako ništo drugo zbog poboljšanja hardwera na kome radi. Međutim, potpuno je zanemarena vertikalna kompatibilnost. Epl zabole za to, neće da troše programerske resurse na gluposti. Ima da radiš kako ti ja kažem i to je zacrtano. Već sam naveo par primera a sada ću da se osvrnem samo na OSX nebuloze.

   Već opisano pa da ne ponavljam:
Keyboard shortcuts
Mouse scroll
osakaćeni Safari vs neprežaljeni IE
Reset Password
Save As... Show View Options
Tags vs. Labels
Veličina prozora
10.13 Grid

Hoću da komp radi za mene, zato sam ga i kupio!

Apple... FUCK OFF za sve ovo pomenuto!