Thursday, May 24, 2018

Front Row R.I.P.

   Apple je nekada bila kompanija za pojam multimedije i kreativnost a danas je spala na 'template' iPrograme. DVD Studio Pro ili Shake su mi prvi na pameti ali Front Row ne mogu da prežalim.
   Multimedijalna kompanija koja ukida jednu od najboljih stvari u sistemu? Bez ikakve iole pristojne zamene? Zapravo, bez ikakve zamene! I to zbog nedotupnog AppleTV-a?
   Retardi koji i dalje muziku slušaju sa iPhone i slušalica koje trpaju u uši i koji to smatraju za vrhunac kvaliteta nisu ni zaslužili bolje, al' opet, šta da radimo mi koji znamo da cenimo i priznajemo kvalitet?
   U kombinaciji sa Perian kodecima puštao je sve i svašta a jedini je koji je imao slow-motion komandu! Perian je puk'o ali kombinacija i dalje radi na sistemu 10.7 i upalim ga ponekad zbog neke serije kad me mrzi da prebacujem na multimedijalni plejer i gledam na 45" TV-u sa sve 5.1 zvukom sa Hi-Fi sistema.

Izgubljeno

   Nisam ja pisao ali k'o da jesam.
   Surova istina ali ovi novokomponovani FB 'milenijumski' klinci će za života manje znati nego što sam ja do sada zaboravio. Naravno, ima više krivaca ali za sada ću da se ograničim na Džobsa.
   I dalje je aktuelna Eplova ili tačnije Džobsova filozofija "ja sam najpametniji", po sistemu, "ima da radite kako ja kažem". Iako, ovo je postala sveopšta filozofija u 21vom veku. Umesto da radim brže, radim poprilično sporije i komplikovanije. Brži kompjuteri, grafika, memorija ali sve neoptimizovanji sistemi i sve manje 'korisnih' programa. Ljudima još davno dosadilo da svake godine prave nove verzije zbog novih sistema. Vertikalna kompatibilnost? Ma da, kome to još treba?
   Stotine dolara bačene na programe i multimedijalne enciklopedije da bi ih koristio maksimalno dve godine? Neka hvala, i dalje radim na iMac-u iz 2011-te na 10.7 koji je instaliran još 2012-te! OK, imam i 10.10 ali ga još uvek koristim samo za Mail i Skype.


nastaviće se