Wednesday, September 12, 2018

preplaćeni

   Ovo je već posebna stvar u kategoriji nebuloza. Zarade filmskih i TV zvezda i zvezdica. Stvar se odavno otrgla kontroli i sad je već isuviše kasno da se dođe do pameti. Prvi koji su došli do miliončeta bili su Čarli Čaplin i Meri Pikford (Gladis Luiz). Iako, u to vreme to je bilo za ugovor sa studijom. Danas je to smešna lova jer se danas lova uzima po filmu ili TV epizodi. A kakva su usrana vremena došla, više se isplate TV serije od filmova.
   Već sam pljuvao po "The Big Bang Theory" sranju, koje je počelo još 2007-e i traje dan danas. Već sam pljuvao i po Kaley Cuoco kad (napokon) ukapirah notornu nebulozu. Glupava samoproklamovana ribetina Keli Kuoko je prva koja je pregurala milionče po epizodi!! PO EPIZODI!! Ova ekipa je trenutno najplaćenija! Zeznuli su čak i likove iz "Modern family" koja je ipak neuporedivo bolja i zanimljivija. Odavno sam oguglao na gluposti al' ovo me je ipak dotuklo jer nikako ne uspevam da ukapiram zaradu. Film se emituje u bioskopu i prodaje na nekom mediju. Cena karte i/ili diska pa puta par xx miliona i to je zarada. Odakle tolika zarada za TV serije? Reklame? Znam da je cena za sekundu al' i dalje mi to nekako mnogo love. Na žalost, TV tržište je ogromno pa je ovo ipak istina.
   Npr. "Gravity" je koštao 100 milki, Sandra Bulok sve zajedno uzela 70 a Indijski Mars orbiter program je koštao 73! SciFi izmišljeno filmsko sranje je koštalo više od prave istinske i za čovečansto (ajd sad, nemo' da neko cepidlači) korisne stvari!?! Ko je ovde lud a ko zbunjen? Osim mene?
   Jel vredi da pominjem realiti TV sranja? Rugobni Kardašijan šifonjer na osnovu seks videa (ne, nisam ga video) danas je teška oko 150 milki! Ajoj, em ima paćenika kojima se diže na krave slične njoj em ima gubitnika koji već osam sezona gledaju njen maloumni realiti!? ALO MORONI! REALITY znači ISTINITO a u svemu tome je samo istina da ste vi ovce za šišanje. NEMATE SVOJ ŽIVOT PA ONDA PLAĆATE DA GLEDATE TUĐ. Ona ima 150 milki, kol'ko vi imate?
   Jes' da i ovo gore ima veze sa temom al' ipak zalutah. Jesam išao u bioskope i kupio neke originalne DVDove. Kao klinac to je bilo nešto kao nagrada što sam bio dobar a kasnije jer sam hteo i mogao. Ali ipak, nisam gledao sve i svašta i nisam trčao na premijere. Sačekam da se utisci slegnu pa ako zaključim da vredi odem da pogledam. Samo tada i tako sam donirao svoju lovu. TV pretplatu sam ionako morao da plaćam, VHS i DVD iz klubova jesam uzimao al' ta lova je išla našima. Danas opet gledao ne gledao moram da plaćam provajderu zbog interneta i uslovljene televizije al' makar mi mirna duša. I dalje mogu da se busam kako ne gledam kojekakve nebuloze za ispiranje mozga. Sa mozgom onih koji gledaju, danas ni poštenu supicu ne bih uspeo da napravim.

   Naveo sam samo glumce iako je ovo pravilo za sve. I sportisti nisu izuzetak. Tržište je takvo a "Hleba i igara" je i dalje na snazi. Iako, sport je još užasniji primer. Fudbaleri otkidaju al' nije ni čudo kad je za većinu jedini sport samo fudbal. Ajd sad... kladionice su zakonska stvar za pranje novca... Ma, ne neću. Možda neki drugi put opaučim i po ovome.