Thursday, August 9, 2018

vakcinisanje

   Hm, 2014-e sam izašao iz bolnice posle pola godine ležanja. Imuniloški sistem mi je otiš'o bestraga, visio sam po lekrarima pa mi je samo još grip falio. Pre kraj godine odoh da primim inekciju. Tada sam prvi put potpisao papir za odricanje od odgovornosti. Jebiga, nisam moron, znam za caku al' ipak ta inekcija neće da me ubije. Eventulne posledice su zanemarive u odnosu na dobit. Al' sa druge strane ispada da nije ni naivno kad moram da ih islobodim odgovornosti da bih primio inekciju.
   Na moju nesreću preživeh al' nije to bitno. Po ceo dan u stanu, gledam serije i komičare i kopam po netu al' uspeh da propustim famu oko Slađane Velkov. 😱 Još jedna tiha jeza. Guru poremećenog uma. Jebiga, narod veruje u astrologiju pa što ne i u nadrilekare. Hm, ipak postoji razlika. Velike su šanse da će ti saveti nadrilekara pre odmoći a čak i ubiti. Ova lujka zagovara nevakcinaciju, propagira gledanje u sunce, vegetarijanstvo, nekim magičnim MMS napitkom (hlor dioksid bre!) leči autizam, rak i sidu... 'Lekarka' sa nedokazanom diplomom a i da ima diplomu nema licencu kod nas. Zato ima blog i savetuje preko fejsuka. Država je tuži već godinama al' još joj nisu doakali. Kako neobrezana... ovaj, neobrazovana stoka može tako da se igra sa svojim ili dečijim životom! U krajnjem slučaju zabole me za njihove jadne živote jer to na kraju krajeva spada u samoubistvo al' slušanje, verovanje i praktikovanje saveta nadrilekara nad decom je ubistvo!
   Nije da baš cenim život, znam da moram da umrem i jedino mi je bitno da to bude brzo i bezbolno. Ali da imam decu bio bih u problemu. Vakcina ili ne? Potpisom treba da prihvatim da je jedna od nuspojava i smrt?! Statistika je kurva koja kaže da samo tamo neki milioniti pacijent umre ali šta ako taj neki milioniti pacijent bude moje dete? Da se kockam životom deteta zbog višeg cilja i jer me država tera na to? Ako neću, odvaliće me po novčaniku ili mi oduzeti dete. Pretpostavljam da me plaćanje kazne ne oslobađa vakcinacije pa opet dođe na isto. Čak i da imam pare da platim kaznu ne bih mogao da upišem dete ni u vrtić ni u školu.
   Lova je u pitanju a kad je lova u pitanju zna se koliko su moralni i stručni ljudi koji se bave nabavkama i proverama medicinskih sredstava. Čak i da oni imaju decu, problem će lako da reše sa svom tom lovom jer će naću nekog korumpiranog lekara da im izda potvrdu.
   Ljudski vek jeste produžen al' kako? Pojavom vakcinisanja jeste produžen skoro duplo al' ovo u XXI veku nije lečenje već prepariranje.
   Ne vredi, žao mi je što rušim neke moje principe ali nemam decu i nemam živaca da se dublje upuštam u sve to.

higijena

Pre i posle jela treba ruke prati,
nemoj da te na to opominje mati.
Prljavim rukama, zagadi se jelo,
pa se tako bolest unese u telo.

   Čistoća je pola zdravlja. Što jes,' jes'. Ali gde je granica? Ajd ovako, u vreme dok je vazduh bio čist a seks prljav, mogao si da piješ vodu iz Dunava, lubenicu razbiješ o zemlju i jedeš, ubereš jabuku ili šljivu sa drveta, protrljaš o košulju i pojedeš... Danas izađeš na Slaviju ili u 29 Novembar (Bulevar despota Stefana) i treba ti gas maska da dišeš. Jes' radikalan primer al' to je to. Dok sam radio i skitao, kosu sam prao svaki dan. Kupao sam se jednom nedeljno a tuširao po potrebi. Zaglavih u bolnici, nisam ustajao skoro 5 meseci, jedina higijena mi je bila vlažna maramica. Izađoh, prva stvar je bila kupanje a voda posle kupanja manje crna i masna nego posle par dana dok sam radio. ?? Aham, ležao sam u sobi udaljenoj od ulice. Ima nešto u tome, a?
   Ili ajd ovako, radiš u pekari, znojiš se treba ti tuširanje. Radiš u pečenjari, znojiš se treba ti tuširanje. Radiš ko majstor, mehaničar... mastan si, znojiš se treba ti tuširanje. Radiš bre fizički zahtevne poslove, znojiš se treba ti tuširanje. Radiš u zatvorenoj kancelariji pod klimom, koji ti kurac treba tuširanje?
   Ajd sad, i ovo je radikalno. I da ne računamo vreme na poslu moraš da se gužvaš u busu i izlažeš auto isparenjima. Znojenje je prirodna pojava i neko se znoji manje a neko više. Tako telo isteruje otrove iz tela. Pre jedno desetak godina pojaviše se neki sprejevi koji sprečavaju znojenje. Nisam znao za to al' drugarica me pitala u vezi toga, pa odoh na net da vidim o čemu se radi. Brrrr! 😱 Tiha jeza. Aluminijum! Bolje sprečiti nego lečiti dobilo je neki sasvim drugačiji smisao. Kozmetička industrija se kurči sa izbacivanjem alkohola iz svojih preparata jer alkohol suši kožu a ovamo nam potura aluminijum za zatvaranje pora! Sva ta hemija je dozvoljena al pošto država nije naivna ipak je obavezala proizvođače da uvek napišu i:
Pre upotrebe detaljno proučiti uputstvo! O indikacijama, merama opreza i neželjenim reakcijama na lek posavetujte se sa vašim farmaceutom ili lekarom.
   Samo dugoročna ispitivanja će dokazati koliko je ta kozmetika 'pogodna za svakodnevnu upotrebu' al' bre, lova je pitanju. 💵 💶 💷 Prvo zaradi hemijska industrija, pa onda lekari i na kraju grobari. Ko' jebe korisnika, upozoren je, sam je kriv za posledice. Al' bitno je da postoji Svetski dan čistih ruku.
   Treba prati zube. Fluor je 'prirodna stvar', sve paste za zube ga imaju al' opet, fluor zna da bude poprilično nezgodan, po npr. paraštitnu žlezdu. Treba prati ruke i kupati se ali isto tako treba paziti i na PH vrednost kože. Treba sačuvati prirodna ulja i bakterije koje stvaraju kiselu sredinu i štite nas od zaraza. Kao i za sve danas, treba imati doktorat hemije i medicine da ukapiraš šta je korisno a šta ne. Ne vredi, ne mogu da se setim ženkih parfema al' muškarci su imali Pino Silvestre i Brion. Parfemi se nisu nanosili četkom ili prskanjem iz spreja. Kapneš ga na prst i naneseš na vrat ili pazuh ili štrcneš iz bočice. Malo al miriše do bola. Danas se to stikovima i sprejevima nanosi svuda po telu. Kupamo se u hemiji. Idi bre kod autolakirera pod kompresor, što da se patiš! Šta bre priroda ima da se brine o uljima i vlažnosti kad to već radi kozmetička industrija!?
   Nekada smo se kao klinci igrali u peščanicima a danas tamo (i da postoje) ne bih ušao ni sa gumenim čizmama i rukavicama. Još jedan radikalan primer ali roditelji danas preteruju. Brane deci sve i svašta i misle da ih štite. Kako misle da dete razvije imuni sistem ako živi u sterilnom okruženju? Kao beba pije veštačko mleko i jede ko zna kakvu bebi hranu. Već u startu ga pripremaju za hranu budućnosti. Šta bre njegovo telo treba da se zeza sa kojekakvim virusima kada postoje kompanije koje se bave time. Kupiš lek, popiješ i miran si. Aha... Kupiš za 💵 💶 💷Ma, super. Jedni zaradili, drugi preživeli pa ispada da su svi dobro prošli.

   Čitao sam silne forume a ovaj komentar mi se baš svideo:
   stavite sada na stranu sve što ste čuli o "higijeni" pa razmislite malo na drugačiji način...
   čovek jede sve vrste hrane, pa tako ima prirodan (za današnje uslove neprijatan) prodoran miris. koža se sama brine o sebi, ima bakterija koje stvaraju kiselu sredinu i štite nas od zaraza, insekata itd. o kosi da ne pričam.
   proizvođači kozmetike su tako smislili tuširanje svaki čas, da bi uništili prirodnu sredinu, stvorili mit o smradu, nateraju vas da prvo operete sve sa kože, pa posle da ga mažete da nadomestite ono što ste sprali - sa svim i svačim od hidratantnih stvari do losiona i dezodora, posle da lečite sve te gljivice i napasti koji zaradite tokom dugogodišnje upotrebe sredstava "za higijenu" - da ne pričamo o tome, da pranje ruku svaki čas sa antibakterijskim sapunima i dezinfekcija svih površina kriva za masovnu pojavu alergija i nekih autoimunih oboljenja...
   tako su vas naveli da plaćate vodu, sredstva za higijenu, kozmetiku... i to celog života (dobra zarada za njih).
   da ne pričao o tome, da čulo mirisa preko isparenja tela jasno naznači prikladnog, genetski odgovarajućeg partnera - nije ni čudo što imamo toliko genetskih poremećaja i rastava, kada svi po svaku cenu hoće da prevare prirodnu selekciju...
   naravno, ne možemo pobeći od glavnih trendova, ali pokušajte da shvatite, da nije sve dobro, što je ova "civilizacija" donela, i da smo ispod ovog tankog laka "kulture" mi ista ona divlja životinja već oko 200 000 godina... dok smo "čisti" tek oko 50?

   Još nam ameri poturaju metroseksualace. Jebene pederčine koje nemaju muda da to priznaju. A narodu je tolika niska svest da moraš da mu slikovno objasniš kako se peru ruke:

Fusnota:
    Čarapu baciš na zid i ako se zalepi zrela je za pranje i vreme je za kupanje 😂