Saturday, July 7, 2018

muzičke emisije

   Italijani imali Sanremo a "mi" Opatijski festival. Bile su i Dubrovačke ljetne igre (bez takmičarskog konteksta) pa Omladinski festivalSunčane skaleBudvanski muzički festival, Beogradsko proleće (1961-2000) i MESAM. Slušalo se, gledalo se, uživalo se.
   Eurosong je stvarno bila zabava za celu porodicu. Kratko i slatko. Nije da su pobedničke pesme postajali svetski hitovi al bilo je i toga. ABBA-Waterloo, Brotherhood of man-Save your kisses for me, Nicole-Ein Bisschen Frieden, Johnny Logan-Hold me now... Bilo je svega i svačega. Naravno, ne može se bez politike u ovakvim stvarima. Nije bilo skandala u vezi nameštanja ali raznih drugih stvari je bilo. Daniel Popović ne samo da je izgubio nego je bio tek 4-ti sa ubedljivo najboljom pesmom. Da ne objašnjavam, ima toga na netu, kopajte ako mi ne verujete ili vas interesuje. "Mi" smo učestvovali od 1961 a prestali smo 1992. A onda, kao Srbija, pojavljujemo se 2007. Blagi užas! "Njen" izgled (to bre žensko?). Glas? Čemu služe one ženske u "koreografiji"? Šta su time htele da kažu? Eto to na primer opravdava moju gornju tezu u vezi politike. Pojavili smo se prvi put, znaju ko smo i šta smo i kakve smo probleme preživeli pa ajd da im damo pobedu. Sranje. Dakle, od Extra Nene više nisam gledao pa sam morao da odem na YT da vidim ko su bre ove face što nas sad "predstavljaju". Ajd znam ko su Željko Joksimović i Sanja Ilić al ovi ostali? Pa takva sranja se ne puštaju ni u "prijateljevom" kafiću! Sanja Ilić ima poprilično dobre komentare na netu al ipak 19-ti!? Ma, bilo je lepo dok je trajalo. Mislim, dok je Tito imao nogu...
   A onda su počela drugačija takmičenja. Kako ovcama treba odvratiti pažnju od životnih problema i zaludeti ih da ne izlaze i krljaju političare, ova sranja traju sezonski. A ima svakakvih nebuloza! Ajd ima poznatih ličnosti u žiriju al sveukupno je jadno namešten rialiti. Simon Cowell se ispalio po hiljadu puta al i dalje je tu. Izvođači su uglavnom retardirane bez poze i glasa kreature. Jedina koja je uspela je slatka ali šmrljava Kelly Clarkson. Bilo je žestoko ludih stvari poput Paul PotSusan Boyle al oni nisu imali nikakve šanse u klinačkom svetu. 

2001-2003
2002-
2007-
2007-

   Ajoj, kako i ovo da prođe bez nas? Imali i mi "Idol" al pošto nemam mozak za to nisam ni gledao. Kopajući po netu videh da je RTS imao "3K dur" i vidim da je bilo zanimljivih stvari al emisija ostade zapamćena po neispunjenoj obavezi. Ne, nisam upotrebio termin 'obećanje' jer ovo je bila obaveza (nagrada). Prvi pobednik 2000-te bio je Ivica Lauš koji nikada nije došao do studija. Na netu piše da je deceniju kasnije (kao fora) tužio RTS al posle toga više ništa o tome.