Saturday, July 21, 2018

gde ovo ima?



pisaću o pikslama samo da napravim slike
   Mislim se nešto, jesam retard što pušim al' bre nisam retard da ne znam šta je korisno. Jes' da ima i umetničkih dela od par hiljada dolara al' danas sve bre neke staklene ili keramičke sa loše odrađenim zarezima. Hoću bre pikslu od metala ili bakelita sa tankim zidovima. Hoću zarez koji dobro drži cigaru a ne cepa je. Hoću izdignuti deo da mogu da ugasim cigaru na njemu a ne da guram prste u pikavce i pepeo! Hoću da bez gledanja nabodem cigaru u zarez i da ne razmišljam/gledam da li jesam ili nisam. Ili da li će da ispadne. Jel to tolko jebeno komlikovano da se napravi? Definitivno samo ja razmišljam ovako.
  Pregledao sam stotine strana, prvo sam krenuo od AliExpress, pa išao na sajtove koji ih prodaju, pa na sajtove koji reklamiraju al jok. Našao sam nešto na Aliju al em ubitačna cena em to i dalje nije to jer zarezi/držači su jadni. Cigara se zapravo i ne drži u njima već se naslanja na središnji deo ali je nagnuta na dole. Tako brže gori a i šta kad se skrati? Zarez je ne drži i nagnuće se na dole. Ima da izgori dok si rek'o piksla!
   Ovo čudo što imam matoro je 30tak godina



   Dok su postojale "robne kuće" i prodavnice odeće (Kluz, Beko...) postojale su i lutke za odeću. Jesu bile lomljive i nerealne, ali mogle su da se 'lome' tj. imale su sastave pa si mogao da im menjaš poze. Danas to kod nas nigde više nema. Prodaju neka standardna sranja za čarape ili torzo gornjeg dela.

grickalica
vatrostalno staklo

   Ama kako ovo da napravim ili gde da kupim?