Tuesday, June 19, 2018

ne znam (HELP!!!)

   Nisam provalio gde se nalazi Spinning Beachball of Death i u kom je formatu to čudo. Očigledno nije GIF ali nije ni niz PNG ili TIFF sličica.

   Napravio sam da mi se fajlovi kojima sam dao ekstenziju "link" po default otvaraju sa BBEdit ali ne znam kako se to 'normalno' i pravilno radi (pravi). Hoću da imam i UTI i MIME... RCDefaultApp je Preference Pane još iz 2009te i to čudo i dan danas radi!
   Kako to uraditi samo sa TextEdit-om? Šta editovati i šta upisati?

   Kako iz AppleScript-a pokupiti sve podfoldere iz nekog foldera i onda na osnovu njihove dubine odraditi neki script??
repeat with jedan_fajl in entire contents of izabran_folder
   nije pravo rešenje.

   Kako bre zameniti boot ikonu? Postavio sam sliku na 10.7, uspeo sam to da odradim i na 10.10 al posle toga nema šanse. To je nekada radio BootXChanger a danas niti postoji nešto slično niti nema rešenja na netu. Zapravo, što je najcrnje, nema ni pitanja. Robovi iliti 🐑 slepo slušaju gazdu i rade po njegovom. Nahrani svinje i ne diraj ništa... filozofija.

   Probao sam iz System Preferences - Keyboard da editujem TextEdit komandu za Save As... al ladno neće da prihvati novi shortcut. Onda sam provalio drugi način. Editovao sam
/Users/xxx/Library/Containers/com.apple.TextEdit/Data/Library/Preferences/com.apple.TextEdit.plist

   i dodao
<dict>
<key>Save As...</key>
<string>@1</string>
</dict>
   sad radi ono što sam hteo. Ali... Znam da sam imao terminal komandu za ubacivanje skraćenice u neki program a sad nikako da je provalim. Treba mi komanda za terminal!!!!

   Sigurno postoji neki psihijatrijski pojam za retarde sa kompleksom sisa i dupeta al nikako da iskopam.

   Ima dosta stranih članaka kako je Biba struja (Biba Electricity) upisan u Ginisovu knjigu rekorda al nema šanse da iskopam na sajtu. Našao se neke naše ali Bibe nema.