Tuesday, June 26, 2018

mentally challenged vs mentally retarded

 "Retarded" on its own is a very derogatory term, and should not be used to describe people who are mentally challenged. Some of them go on to lead very fruitful lives, and are contributing members of society, despite their handicap. A handicap that they overcome, a challenge that they overcome. Therefore, they are not retarded. They are not handicapped, they are handicapable.
   People who know the difference between right and wrong and yet choose to do wrong are retarded, such as those that park in spots designate for the handicapped.
   Bukvalno mi je bio prvi link na guglu.
   E sad, iz prethodnih poruka se može videti ko je za mene retardiran (u mozak obogaljen) ali sad bih hteo da skrenem pažnju na potpuno drugačiju kategoriju.
   Bimbo retardi i njihovi fetiš obožavaoci. Ne netu i nema pravi opis za lujke ove kategorije ali verujem da znate na šta mislim:
🚑  pacijenti 🔬
   ili
   Neću da linkujem morone sa eonline (E!) koji su TV reklama ovakvih jadnih karikatura a ako hoćete da iživite neke svoje fetiš fantazije obavezno morate otići na tumblr koji je pun neiživljenih kompleksaša kojima defitivno više nema pomoći. Navešću par linkova pa se uverite sami:

   itd, a ovo su samo primeri koji u adresi imaju reč bimbo.

   Da se razumemo, ovo je karikatura
   a ovo je (nažalost) skupo prodana mentalno/fizička bolest.
 

neprežaljeni

   Mala zver kojom sam odradio desetine... ma bre, stotine diskova!
   Na OSXu nikada nije postojalo ništa slično. Finder Window Manager je bled nedovršen pokušaj ali radi samo Tile i Stack.
   Još niste pogodili čemu služi? Pozicionira prozore u Parent prozoru sa njegovim parametrima. To radim i sa folderima na hardu a tako sam nekada snimao CD/DVD diskove sa Apple programima. Ama, sve sam tako snimao. 😎 Kad već može što da ne. 😉
   Napisao sam par AppleScript-a za pozicioniranje ali pošto ne znam kako da provalim dubinu podfoldera to i dalje nije to.



 
   U sretna vremena PPC mašina i jedinstvenog Resource fork-a, ovo je bila prava stvar za editovanje svega i svačega. Naravno, koristio sam ga najviše za editovanje (ama, čupanje ikona)
   a kako tada nije postojao rtfd format jedini način da sliku smestiš u SimpleText fajl je da ručno edituješ txt Resource fork iz njega.
  Stvarno, pravo vreme entuzijazma.