Friday, June 1, 2018

Bones

   TV je uključen po ceo dan i troši struju ali ponekad kad ne mogu da zaspim ili me otkida kičma legnem pa uzmem da nešto gledam. Zvuk ne pojačam zbog Casmedije koja kao i svi ostali po svetskom 'stoko glupava' standardu reklame puštaju sa min 20% jačim zvukom. Elem, legnem jednom i pojačam zvuk zbog bilijara na Eurosportu pa kad se završila partija prebacim da vidim šta još ima i naletim na neverovatnu seriju. Bones. Serija koja na IMDB ima "crime procedural comedy-drama" tag! Komedija!?

   Angela Montenegro nije nikakva riba i ima unjkav (nazalni) glas ali to ne može da se poredi sa glavnim ženskim likom Temperance Brennan (Bones). Bio sam mazohista i ostavio sam uključen zvuk do kraja te epizode i nekako preživeh. Ali slušati taj glas 12 sezona!?! Iskreno, bilo mi je muka i posle te jedne. Tek da proverim, skinuo sam i odgledao zadnju epizodu da se uverim... 12 sezona i ona nije naučila da priča? Da ne pominjem osnovne ljudske manire i socijalne veštine. Seeley Booth i nije baš nešto bistar tip i scenaristi su odredili da njih dvoje budu životni par u seriji ali zamisli da si oženjen i da radiš sa njom pa da je slušaš po ceo dan u stvarnom životu???
   Dakle, IMDB je ipak bio tačan. Komedija od serije. Šteta što kao tag nemaju i "nebuloza". Ovo sranje bi osvojilo Oskara u toj kategoriji. Ekipa prepametnih faca sa gomilom kojekakve futurističke opreme.
   Angela, bioseksualka-nifmonanka je umetnička duša al' kolje sa kompjuterima i video animacijama scena. Pa još ima i hologram!! Ja mislio da je serija iz ovog veka a ne iz budućnosti. A tek što rekonstuiše facu na osnovu lobanje! Kod nje bi i Čiča Gliša imao facu kvaliteta fotografije.
   Psiholog Svits je mlad al' iako nije u stanju da reši svoje probleme bez nekih dvoumica čita probleme i karaktere drugih.
   Temperance (Bones) je pročitala više knjiga nego neko stariji od nje 40tak godina i još pored svega stiže da piše i radi to što radi! Napisala je par stručnih knjiga i zaradila milione (ej, stručne knjige betseleri!). Naučnik al' bre bije k'o da ima braon pojas i nosi revolver koji bi i Prljavom Hariju bio velik. Aj' da i ima pištolj al' bre ima i dozvolu za pucanje!? Plus na sve to aktivno učestvuje u ispitivanju! Jes' da ne živim u ameriki al' sve nešto sumnjam da se to tako radi. Bila je u Ruandi, Nepalu, zna sva Afrička plemena i njihove običaje, i naravno, poliglota je, Ajd' da uzmemo da zna svaku kost u ljudskom telu al' zna i kojekakve druge. Maca pojela neku 'ticu, snimili je na rentgenu i ženska je ladno prepoznala koja je to 'tica! Itd...
   Za jadnike bez života koji su ovo gledali.