Thursday, July 26, 2018

roditeljstvo

Uh, ovo će biti zeznuto i izgleda nikada završeno



Deca su nasledna: ako ih vaši roditelji nisu imali sugurno nećete ni vi.

   Volim i kuce i mace ali ih ne držim. Slatke su dok su male al kad-tad će porasti. Nije da ne volim decu iako najviše volim kada ih roditelji odvedu kući. Nisu jadna deca kriva, deca su. Uče. Problem je što danas nemaju od koga da uče. Koleginica je ispisala klinku iz vrtića kad je ukapirala da im novokomponovane vaspitačice puštaju maloumne kreštave dromfulje sa pinka i granda! Ajd sad. Kokoške nisu ni bile rođene u vreme Kolibrija i Duška Lakovića ili Branka Kockice. Tako nam je kako je. Ali isto tako ne bih ni da ih baka i deka čuvaju. Ajd ponekad al' ne uvek. Pa bre, i prema nama su bili blagi a zamisli kakvi će da budu prema unučadi. Naši penzosi i dalje gledaju pink i čitaju žutu štampu tako da opet dođemo na isto. Nema šanse!


Roditelji, tucite svoju decu čim vidite da liče na vas  © Duško Radović

   Batina je iz raja izašla al' da je na vreme radio po PSu ne bi morao da razmišlja o problemima.
Čemu su nas učili roditelji kad smo bili mali?
Religiji: Bolje moli Boga da se skine ova fleka sa tepiha.
Logici: Zato što sam ja tako rekao!
Termodinamici: Zagrej tu stolicu. Školu završavaju samo uporni.
Korenima: Zatvori vrata, kao da si u štali rođen.
Flori i fauni: Sažvakaćeš to gradivo kao pravo seno.
Mudrosti: Kad dođeš u moje godine, sve će ti biti jasno.
Naučnoj fantastici:  Je l' ti misliš da pare rastu na drvetu?
   Čik danas tuci dete! Sa 14 može da uzme advokata i promeni ime, da te tuži za maltretiranje... Novokomponovani političko korektni roditelji im svašta dozvoljavaju dok ih ne razmaze. Nagon toga piši propalo za vaspitavanje. Klinci su poznati po neverovatnoj sposobnosti da sve okrenu u svoju korist a dresura roditelja je jedna od tih stvari.



   Razlog za pravljenje je... pa propašće civilizacija i slično. Ma zabole me za civilizaciju. Ko ovo ne zna džaba mu što je išao u školu. geometrijska progresija: 1, 2 , 4, 8, 16, 32, 64... aritmetiča progresija: 1, 3, 5, 7, 9, 11, 13... Mi se kotimo geometrijskom progresijom! Za jebanih 100 godina od početka industrijske revolucije, pretrpasmo i sjebasmo planetu. Zabole me za statistiku o priraštaju. Danas jedemo govna i pijemo pišaćku i treba da se zadovoljim time i pravim nove kretene jer su slatki dok su mali!?

   Ček bre, izađeš iz pubertera, uspeš da završiš faks i nađeš posao (aha, hoće to) i prva pomisao ti je da se razmnožavaš? Ne da malo proživiš, daš si oduška posle svih dosadašnjih maltretiranja i zabrana... Živiš bre! Jok, hoću decu! Pa onda nespavanje, plač, sranje, mokrenje, povraćanje, vrištanje... Aha, da, jao što je sladak. Vidi kako namiguje, smeška se, prdi... šta god. Uplati bre loto! Manje će da boli a veće su šanse za zgoditak. Ako ne dobiješ nikom ništa. Puko si lovu al ipak nije isto. U dete uložiš poprilično a na kraju dobiješ kurac krasni pa ili crneš sam ili u domu. A ako dobiješ još bolje. Em imaš lovu em možeš da ladno usvojiš neko već ipak formirano dete. Otac ili tata, nije isto. Svako može da napravi dete al ne i da ga pošteno vaspita. Kako god, baci na papir troškove koje ćeš u današnje kapitalističko vreme da imaš za to dete. Klopa, odeća, obuća, mobilni, kompovi, vrtić, škola, faks... Poslodavci (ma bre, gazde) ne zarezuju državu ni to što si trudna pa ti sledi otkaz. A ako još na razgovoru za posao kažeš da planiraš decu, nemaš nikakve šanse da ga i dobiješ. Treba im rob a ne rasplodna kobila.

   Briga za potomstvo je neverovatna stvar. Ajd dok su mali pa još i da razumem. Al' kasnije kad već imaju neku svest? Jbt, majka ne spava dok se ne uveri da se dete sigurno (?) vratilo kući. Punoletni su sa 18 godina, jel tako? Sledeći dan bre odmah menjam bravu na vratima, stavljam katanac na frižider i podnosim račun za kućne troškove. Ma koliko to surovo izgledalo u nekim kapitalističkim zemljama (omiljen mi primer ameri i nemci) dokle mislite da ih izdržavate i da mislite o njima. Jel' su zvanično postali sposobni za život? Kad mislite da će da se osamostale ako ih tetošite i posle 18-e? Nek idu u beli svet, trbuhom za kruhom. Pomozi kol'ko možeš, čujte se ponekad telefonon ili preko neta i to je to. Al' majčinska ljubav je neverovatna stvar. Kliničko ludilo bez leka. Isto k'o i pubertet al' pubertet makar ima rok trajanja...


   Nekada su ženska deca ipak bila privrženija roditeljima pa predrasude poput ovih su razumljive:

Radnja
Žensko
Muško
Plaće
Emotivna je
Peder je
Zatvorena vrata sobe
Sunašce priča sa prijateljicama
Gad drka
Predugo u kupaonici
Srećica plače
Manijak drka
Na kompjuteru čitav dan
Mudrica istražuje
Kreten nema prijatelja (ili drka)
Ne ide joj/mu u školi, kaže da se ne oseća dobro
Lezi kući, hoćeš da ti donesem neki film?
Pij čaj i marš u školu!
Ostaću s društvom posle škole
Biće da uče
Biće da se drogiraju (bolje da drka)
Vratio se/la pijan/a kući
Neko joj je podvalio, neka se naspava
Jebaću mu mamu alkoholičarsku!

   Danas ćeš na kraju da najebeš kako god okreneš. Ipak, roditelje koji ćerke puštaju da izlaze polugole iz stana treba kamenovati na sred Terazija.

   Ustupanje mesta za sedenje u autobusu? Ups, zajebana stvar al neću o tome kako nas ovi naši voze k'o da voze krompire. Nije to poenta.Trudnica me nije zvala da gledam dok je pravila bebu pa me zabole. Invalidima ili starijim od mene nije problem da ustanem al' roditelju sa nekim školarcem ni u ludilu. Hteo je, napravio je pa nek se sad snalazi. Najveći problem su debilni roditelji koji puštaju decu da sede. Čak i da ima torbu, sedi bre ti i uzmu torbu. Ideš sa posla, ko zna koliko si tamo rmbačio a dete sedelo u školi i umorno? Od sedenja?! Klinička definicija debilnog roditelja.

   Zubarska stolica ili ginekološki sto su samo perverzija al bre da platim i imam obuku (!?) da prisustvujem porođaju? Neka fala, sačekaću napolju. Ne bih da imam noćne more u vezi sa tim 'prirodnim činom'.
   Slike sa ultrazvuka kontam jer su korisne. Al' da ih pokazujem rodbini, prijateljima, kačim na net?! Da se pridružim gomili paćenika koji kače svoje mačke? Da, da, nije isto al je BRE isto!
   Stavi sliku u porodični album, nek se nađe za kasnije. Zabole me za tvoje dete ako me nisi zvao da držim sveću dok si ga pravio. Više me interesuje kvalitetniji video zapis postupka pravljena...


   Veštačka oplodnja, surogat ili usvajanje? Sve je ovo normalna stvar u svetu a kod nas je tek prošle godine donesen zakon o oplodnji ali još nije u proceduri tako da nam jedino ostaje usvajanje. Koliko god 'mrzim' decu, nemam ništa protiv usvanjanja (kad si baš zapeo da imaš dete). Dete je već napravljeno a sad treba da ispašta što iz ko zna kojeg razloga nema roditelje. Surovo. Naravno, i dalje se ne slažem sa zakonom al mora se samo što je preterano. Da, da, znam, pravljenje je nemoguće regulisati (ko je pomenuo Kinu?). Jedino ako si u zatvoru ili ludari nemaš šanse al ako si na 'slobodi' ko će da ti zabrani? Pa bre kad Mila i Ašton imaju dvoje što da i ti nemaš? 😱

   Pre sam za usvajanje. Veštačka oplodnja iz banke sperme je preskupa ako hoćeš kvalitet (lepotu, zdravlje, pamet). Od prve veštački oplođene bebe je ispade još jedno ružno i debelo stvorenje al ajd sad. Roditelji hteli, morali tako i ne vredi da kukam. Al odeš po jajca, kao fora izabereš nešto što misliš da vredi pa na kraju ispadne skot. Alo bre, usvoji već napravljeno dete. Em vidiš kako izgleda em možeš da mu (relativno) proveriš zdravlje. Jes' da postupak zna da potraje al makar manje košta. Nije tvoja krv? Ma da, još jedno moronsko razmišljanje...

al mene najviše oduševljava što danas više nema gubitnika. Svi dobijaju pehar! 🏆 Pehar za učestvovanje! Muzička stolica više nema stolicu manje!?

   Igračke su se nekada pravile i od metala. Te igračke su i dalje predivne i još uvek traju. Puške i mitraljezi su se i tada pravili od plastike i znale su da ostave trajne fizičke posledice ako se nepravilno upotrebljavaju. Npr. da se nekom obije lobanja ili izbije oko. Da, pa? Još jedno životno iskustvo sa vidljivim ožiljkom. Klinci postadoše sve nespretniji, roditelji sve zabrinutiji pa počeše da sve igračke prave od 'bezbednih' materijala. Ako malo kopile uspe da gurne nešto plastično u šuko utičnicu neće mu biti ništa. Šteta jer neće moći da nauči da to nije normalno i da je opasno igrati se sa strujom.


Kako misle da dete razvije imuni sistem ako živi u sterilnom okruženju

uf...

ljubimci

   Došla su druga vremena. Dece je sve manje, a pasa sve više. Danas znamo ono što nikad nismo znali: psi su uglavnom rasni, a deca su naša, domaća i divlja. Od pasa ne treba ništa i nikoga stvarati, oni se rađaju i umiru kao psi. A od dece treba stvarati ljude, što je skoro nemoguće. Nikad vam žena ne može roditi takvo kvalitetno dete, kakvog psa možete kupiti. Od deteta nikada nećete stvoriti psa, a pas vam može postati više nego dete. Sa psom morate u šetnju, što samo može korisiti vašem zdravlju. Prema detetu nemate takvih obaveza. Nailazi neko pasje vreme, u najboljem smislu te reči. © Duško Radović
   Nešto slično kao i deca. Slatki su dok su mali ali onda porastu. Da moram da biram izabrao bih kucu jer za razliku od mačke makar imaš neke koristi od njih a da uzimam neku životinjku za ljubimca uzeo bih papagaja. 😉 Tigrice dugo žive, nisu zahtevne a preslatke su i zabavne.
Dnevnik psa

08.00 Hrana! To najviše volim!
09.30 Vožnja autom! To najviše volim!
09.40 Šetnja u parku! To najviše volim!
10.30 Češkanje i maženje! To najviše volim!
12.00 Keksići u obliku koskica! To najviše volim!
13.00 Igrao sam se u dvorištu! To najviše volim!
15.00 Mahao sam repom! To najviše volim!
17.00 Večera! To najviše volim!
19.00 Bacali su mi loptu! To najviše volim!
20.00 Uh! Gledao sam TV sa ljudima! To najviše volim!
23.00 Spavam na krevetu! To najviše volim!
Dnevnik mačke

983 dan mog zatočeništva.
Moji tamničari nastavljaju da mi privlače pažnju smešnim visećim igračkama. Oni obilno večeraju sveže meso dok drugi zarobljenici i ja dobijamo ostatke ili neke suve brikete. Iako sam jasno pokazala prezir prema takvoj hrani, ipak moram nešto jesti kako bih očuvala snagu.
Jedino što me drži je san o bekstvu. Kako bi im zgadila život, opet sam povratila na tepih. Danas sam odrubila glavu mišu i ostavila im njegovo obezglavljeno telo ispred nogu. Nadala sam se da ću im uterati strah u kosti, pošto ovaj potez jasno pokazuje moje sposobnosti. Uprkos tome, samo su zadovoljno prokomentarisali kako sam odličan lovac. Đubrad!
Večeras je bilo orhanizovano neko okupljanje njihovih saučesnika. Bila sam zatvorena u samicu tokom trajanja celog sastanka. Ipak, mogla sad da čujem zvuke i da osetim miris hrane. Načula sam da je moje zatvaranje u drugu sobu uzrokovano zbog straha od neke "alergije". Moram saznati šta to tačno znači, i kako da je iskoristim u svoju dobit.
Danas sam umalo uspela u pokušaju da ubijem jednog od svojih mučitelja tako što sam mu se motala oko nogu dok je hodao. Moram ovo da opet pokušam sutra, ali na vrhu stepenica.
Uverena sam da su svi ostali zatvorenici zapravo njihovi poltroni i doušnici. Pas dobija posebne privilegije. Redovno ga puštaju a on im se veoma rado vraća. Očigledno je retardiran. Ptica je sigurno doušnik. Stalno je posmatram kako komunicira sa čuvarima zatvora. Uverena sam da im prijavljuje svaki moj korak. Moji tamničari su joj obezbedili zaštitu u izdignutom visećem kavezu, tako da je bezbedna... za sada.      


   Jes' da postoje i 'kućne' pasmine al' držati psa u stanu je bezosećajni terorizam. Ljudi bre drže haskije u stanu! Škotski ovčar, bernadinac, mastif... U stanu?! Iživljavanje. Ne znam koliko je delotvoran ali sviđa mi se Zakon o dobrobiti životinja. Dosta bilo sa jebenim vlasnicima koji kupe kucu detetu pa ga šutnu kad poraste i postane trošak. Takve skotove treba osuditi na par meseci života u kavezu u zoološkom vrtu.
   E, da...

  Kako god, cena održavanja vs zabava al bre ovi sa YT ili po forumima sa smešnim slikama udaviše sa njihovim ljubimcima. Jbt, veliki uspeh u životu im je da im je ljubimac uradio nešto zanimljivo? Koga bre zabole!!!!! Khm, aha, opet lupetam. Takve stvari imaju milionske preglede. Paćenici. 😒