Sunday, June 24, 2018

free game on-line džeparenje


  Aha, hoće to tako. Navlakuša k'o beskamatni krediti. Pa i ženidba zbog free seksa ti se obije o glavu... Nema bre ništa za džabe!
   Sve je valjda počelo sa Travianom 2004te. Jednostavna PHP browser igrica sa nikakvom grafikom al bilo zarazno. Danas je poprilično drugačije al nemam nameru da probam.

   3D grafika iz 2009-e. Dovučeš igru na hard pa udri! Samo sam probao al iako je grafika i tada bila ludo dobra, nije mi se svidelo.
 Tanki sam igrao (pa, zamalo) od početka. Od januara 2011te do juna 2015te. Imam 7 registrovanih (email) naloga i još gomilu neregistrovanih. Najbolji nalog mi je Generalissimo (Legend 6) a full rank (u to vreme Marshall) sam dobio u oktobru. Naleteo sam na par likova koji su bili 'brži' od mene al ili su kupovali Premium ili ih je više njih igralo na nalogu tako da ih ne računam u bolje. Napisan je u fleshu, grafika je danas poprilično dobra a ima i verzija 2 koju nikako da probam.

   E sad, da elaboriram pojam 'free'. Jes', možeš da igraš iz čiste zabave (na početku) dok te ne u'fate kupci iliti Premium nalozi. Skinuo sam sa AppleStore War of Beach,   igrao par sati, gledao Preferences, opise drugih igrača i naravno napadao jer je ovo takva igra... Ali, neki kinez kupac bio u blizini pa kad je već bio tu, rešio je da me oleši. Nisam preživeo ni prvi napad i to je bio kraj probe. Iz znatiželje sam mu pogledao ratings. Prvi sa 9 i kusur miliona poena. Ne sećam se kolko je to bilo u dolarima al znam da nije bilo ni malo naivno.
   Pošto sam Tanki igrao toliko dugo, znam sve o njemu/njima i uzeću njega kao primer. Jesam platio 40$ na početku al samo zato što mi se igra svidela a tada nije postojao Test server. Platio, kupio par kupola, tenkova i jednu farbu i to je sve. Русская наркомафия na delu. Kevu bi prodali za pare. U februaru 2015te cena pune garaže je bila 11.581.600 kristala što je tada bilo oko 5.000$! Sada je situacija verovatno još gora jer se sve kupuje. Ama baš sve. Na početku je bilo relativno naivno, kupovao se samo Supplies (od milja, droga). Moglo je da se igra bez droge sa Pro Pass kartom al koštala je 5.000 kristala za bilo koji rank što je bilo prilično nezgodno. Ajd ja kao Marshall to mogu da zaradim za pola sata ali neki manji rank ima da se oleši dok ne vrati uloženo.
   Poseban problem kod ovakvih igrica je timska igra. Zna da bude ludo lobro ako imaš svoj tim a ako nemaš, lako može da ti se desi nešto ovako:
Enemy team vs My team
   
  Nema veze ni da ti je kupac u timu, jer ako je neki razmaženi/iskompleksirani klinac, najebali ste kako god obrneš. Njemu je zajebavanje timskih igrača smešno i zanimljivo. I tako dok vi ili pokušavate da ga izbacite ili izbegnete, protivnici vas kolju. Bio sam u ovakvim situacijama i bio sam banovan poprilično al sam makar uživao dok sam ih jebavao za kontru. Twins-om sam mogao da ih pomeram a kasnije kad sam uzeo i veći tenk + upgrade bilo je i podosta izguravanja i blokiranja. Iako nisam zarađivao ipak je bilo zanimljivo gledati/slušati retardiranu kopilad kako kuka. Zvali su mamu da me prijave ili mi pretili kako će me njihov tata srediti. Jedna klinka je pretila sa 911!! 😂 Kako god, bilo je i podosta naših, relativno normalnih, bio sam relativno dosta poznat, zvali me u skoro sve Klanove al nikada nisam hteo. Ipak nisam hteo da mi neki klinac određuje pravila pa ma kako on ili Klan dobar bio. Moderatori su sasvim posebna priča. Ej bre, vlast u online igri! Prodaju se za kristale pa onda isteruju neke svoje komplekse. 18+ godina i Skype kao provera. Džaba kad nije prošao moj predlog na Forumu. Tražio sam da se uvede obavezan IQ test prilikom kreiranja naloga. 😇
   Skupljao sam sve podatke o Tankiju, imao sam Wiki i pre njih al izgubilo svu draž kako su ruje krenule da sve živo naplaćuju pa je došlo vreme za kraj:


   Ko kupuje? Obično su to klinci koji su kevi marnuli kreditnu al ima i ozbiljnih ljudi sa (očigledno) viškom para a pomankanjem mozga (obično Arapi al ajd da ne etiketiram). Klinci još i imaju neko opravdanje. Deca su, iživljavaju svoje klinačke komplekse. Ali, matorci nemaju nikakvo opravdanje čak i kad imaju para za bacanje. Lečiti neke komplekse kupujući opremu pa se onda iživljavati na pravim free igračima!? Ko je pomenuo 🚑  i psihijatre? Platiti cenu kola za on-line garažu!? Neiživljeno govedo, plati bre lekare da ti reše problem! 😡
   Na netu ima gomila ovakvih 'free" igara. Boljih ili lošijih. Al kako god, zaboravite na njih. Danas nemate ama baš nikakve šanse protiv Premium igrača a trend kupaca je sve gori.

Fusnota:
   Moj Tanki Generalissimo (Legend 6) je dobijen za godinu dana. Sad pogledah Ratings i nađoh lika koji ima Legend 50! 😄

osakaćeni Safari vs neprežaljeni IE

   Clear History... opcija ladno ubija registracije iliti prijave na sajtovima!?!! Zašto!!! OK, znam zašto je tako ali zašto!?
   Zadnji put viđeno u 5.1.7 na 10.7 a onda nastaje patnja. Dakle, u History meniju ima Clear History... koji će vam dati standardni prozor
    a u Safari meniju imate Reset Safari... opciju gde možete da namestite šta želite da obrišete.
   Imam 1Password koji će da mi odradi registrovanje al' zašto da trošim vreme na to? Tek u 10.11 Safari pamti šifre al po meni to je i dalje trošenje vremena. Jes da mogu ručno da ubijem samo History list al opet...

   favicon i address
   Na 10.7 još uvek je normalno iliti kako smo navikli u proteklih 20tak i kusur godina.
   A onda kreće iživljavanje.  U standardnom prvom prikazu ne vidi se favicon

   a da bi editovao adresu moraš da klikneš u Toolbar polje i onda dobiješ ovakvu nebulozu. Retardirana kopiladi, ne želim da vidim Bookmarks Bar, hoću da iz prvog vidim site favicon i punu adresu!!

   Reader
   Zadnji put viđeno u normalnom izdanju je na 10.7. Posle dosta lošije verzije na 10.8 i 10.9 Reader je izbačen iz Toolbara u 10.10 i ostavljen samo kao komanda u View meniju (Show Reader ⇧⌘R).
   Skotovi su mogli da makar ostave okruglu ikonu sa "R" al jok. Sad ne znam da li opcija postoji pa moram ili da idem u meni da vidim ili da za probu klikćem na šortkat.

   Downloads
   U davna sretna nikad prežaljena vremena (do 10.6) imali smo Downloads prozor
   a od 10.7 samo Ikonu.

   Shortcut je isti, ⌥⌘L, al šta vredi kada to više nije prozor i ne može da se pozove ako već nešto nije skinuto i nalazi se u listi. Jes da nema ograničenja za skidanje, daš mu 1000 fajlova i on će da krene da skida 1000 fajlova al makar je radilo i za mene najbitnije mogao sam regularno da ga pozovem iz AppleScript-a. Sada prvo moram da skinem nešto pa da pozivam AppleScript. Dakle, opet gubljenje vremena i živaca. Prvo da skinem a onda da to što sam nepotrebno skinuo bacim u kantu.

   Activity
   Do 10.7 u Window meniju nalazila se meni najpotrebnija opcija. Za razliku od Inspect Element, ova opcija prikazuje prozor sa svime što je Safari učitao.

   Firefox ima Page Info gde mogu da se vide neke stvari ali to nije ni prineti Activity opciji. Ovo čudo prikazuje SVE, pa čak i stvari koje se učitavaju iz nekog flash-a. Godinama sam igrao Tanki i da nije bilo 10.7 Safarija ne bih mogao da skinem ni jednu sliku jer Tanki je zapravo flash igra. Mogu da skinem i neki webm ili mp4 video jer vidim direktan link, nema šta da kopam po Inspect Element. Option click na link i fajl je skinut na hard. Sekund posla a sada je pitanje da li ću i uspeti da iskopam link.

   Offline mod
   Nikada imao i nikada neće iako gomila drugih to ima kao normalno podrazumevanu stvar. Cache je već na hardu. Pa ako je na sačuvan hardu onda hoću da imam mogućnost da surfujem iz njega! Valjda tome i Cache služi!? Iako, Offline rad je potreban i u drugim slučajevima al ajd da sad ne objašnjavam. Ko zna, razumeće.

   Search
   Aha, hoće to. Već od 10.7 Search može da se radi iz Address bar-a... al zamalo. Skraćeni link sa tačkom ne prolazi. Dobićete:

   dakle mora da se kuca u Search polju. Ali posle 10.7 to polje više ne postoji! I opet ja kao korisnik moram da ispaštam iliti razmišljam iliti pazim šta radim tj. trošim svoje vreme na budalaštine.

   Picture size info
   Safari mora da ima upaljen TAB da bi prikazao veličinu slike? Zašto?????

   Internet Explorer
   Imao je sve što mi treba. Zapisivao je meni potreban atribut, grebovao je sajtove do dubine 5 u WAF format fajl i imao je prozor za download što je bila posebna fora. Edituješ DL listu (teksualni fajl), namesetiš koje fajlove i gde da snimi, da li da startuje DL odmah ili čeka da ti startuješ i startuješ Explorer. I opet, za razliku od glupavog Safarija koji odmah kreće da skida sve što mu poturiš u IE si mogao da namestiš koliko će fajlova istovremeno da skida. Wow, dovlačio sam Net dok sam bio na poslu ili spavao i to bez ikakvih problema. 😉  👌 👍
   Kao posebnu za njega svojstvenu stvar imao je Scrapbook i Page Holder tab gde je čuvao kompletne prezentacije. Da, da, potpuno kompletne strane sa stvarima koje su i na nekom drugom serveru. Za razliku og glupavog Safari webarchive sranje formata koje iako je standard u kome ništa godinama nije menjano, nije vertikalno kompatibilno! Strana snimljena u 10.10 ne da neće da se otvori u 10.7 već ubija Safari! E sad, na PPC sistemima postojao je waf konvertor koji je waf konvertovao u zip fajl koji je otvarao iCab. Na OSXu više nema konvertora ali iCab i dalje otvara te stare arhive. Sačuvao sam gomilu strana koje sam davno prekonvertovao i mogu da ih vidim u iCab-u al sad me nešto zeza SheepShaver emulator i nikako ne uspevam da ih otvorim kao originale u IE pa da napravim screenshot. 😡 Al evo kako to iCab vidi:
   Ne bih da pričam o iCab-u. Ludilo od broja komandi koje ima al koristim ga samo za probe, nešto tripujem i nemam poverenja u njega za logovanje na sajtove.
   E, sad, i win mht format nije loš al waf je jedini format koji čuva baš sve i prikazuje originalni link u Toolbar-u! Jes da će Safari da zapiše originalnu adresu u Where from al u Toolbar-u će da prikaže hard disk putanju fajla:
file:///Volumes/RamDisk/iQuit:%20osakaćeni%20Safari%20vs%20neprežaljeni%20IE.webarchive
   Jadno, bedno, glupo, nemaštovito, neinformativno...

   Prošla sretna vremena, došli neki novi nepismeni klinci koji ni nemaju pojma (niti razumeju) o čemu ja pričam.