Monday, June 11, 2018

URL Access Scripting

  Kada skinem neki fajl volim (želim) da mi sistem zapamti odakle ga je skinuo. To jedino rade Safari, Speed DownloadSiteSucker. Sve ostalo je ili mozilla ili Java tako da od zapisivanja Extended file attributes nema ništa.
 
  Info prozor prikazuje informaciju koja je zapisana u kMDItemWhereFroms 'Where from' polje.
   Postojala je Safari ekstenzija koja je ovo automatski prebacivala u Spotlight Comment ali više ne, pa sam napravio Apple Script koji to radi.

tell application "URL Access Scripting"
activate
download "neki.link" to negde with progress
end tell

   U vreme dok je postojao, nisam ovako koristio Internet i nikada ga nisam ni probao. Ukinut je u 10.7 bez reči objašnjenja i sad ne mogu da dokažem da li bi on zapisivao atribut. U eplu su verovatno mislili da je Automator odlična zamena (zapravo jeste) ali ni on ne zapisuje atribut, probao sam. Pošto sam opet ja i moji problemi u pitanju, pretpostavljate kako je teško nači iole koristan odgovor. Svi upućuju ili na Automator ili na cURL terminal komandu. OK, koristim curl za skidanje određenih stvari ali i dalje nemam pojma odakle sam skinuo fajl. Može i to da se sredi sa Apple Script-om i terminalom al stvarno nemam živaca za to. Jeste da mi je potrebno ali ni to ne može da me natera da sednem i napišem taj jedan red.

   Neverovatna činjenica da sve ovo što rade ova tri pomenuta programa radio je samo jedan i to zapravo ne naš. Jeste ga pisala Apple divizija ali ipak nije bio naš.