Monday, September 10, 2018

mekdonalds

#RADIMuMEKU
   Pa to sve sa jebenim haštagom! Smrzo sam se kad sam video. Sad već uporno dave, imaju i reklame po gradu al' još niko nije digao ni jedan mek u vazduh. Hm, ja i moja "PKB crveni kiosk" generacija neće a kopilad koja se hrani u meku i ne zna za bolje. Coca i hamburger su im vrh uživanja. Colu ne pijem već 20 godina a u mek sam ušao kad je otvoren na Slaviji. Uzeo sam mali pomfrit i to je bilo to. Nikad više. Ne znam koliko gladan moram da budem da pojedem njihov hamburger. Nekada su bili ekspres restorani (npr. Atina na Terazijama) a danas ima gomila restorana sa dnevnim menijem po prilično prihvatljivim cenama. Kad se malko preračunate, jeftinije je jesti tamo nego kupovati isto to u Maksiju, Aromi i sličnim supermarketima. Ili jesti mek hamburgere. Dok smo bili klinci, nagrada za nešto bila bi nam bila neka čokoladica a danas se klinci vode u mek! Bili dobri ili ne. Mesožder sam i volim roštilj. Ali nikada se nisam tovio sa hamburgerima. Voleo sam da se povremeno 'počastim' sa 10 ćevapa u luku ili pljeskavicom sa kajmakom u lepinji. Na sajmu ili ponekom vašaru a sve to je bilo pod nazivom Leskovački roštilj. Al' to bilo nekada. Danas je meso GMO, sir je bezukusna nemasna surutka a lepinjica je naduvano brašno. Sve je puno pojačivača ukusa tako da... Hvala ali ne, hvala.

   Aha, kampanja... Hoću da dotaknem zvezde (Kristina) i Završiću faks (Stefan) bilboardi su tiha jeza a reklamni video je blagi užas:
mi se neplašimo odgovornosti
mi se borimo za svoje ciljeve
za svoje snove
mi guramo napred
mi ćemo promeniti svet
svako od nas na svoj način
mi smo mladi i mi radimo u meku
   Ma da, ni pakao nam neće teško pasti. Ponosni smo na sebe što smo jeftina radna snaga. Ček malo, jel to po principu:
Kupio sam diplomu!
   Jedan od komentara: - Šta si po struci? - Pedijatar. - Ah lepo, gde radiš? - #RADIMuMEKU - Vrh. Preko veze ili...?
   Ovi iz meka kažu da to nije tako al' i dalje ne žele da promene reklamu. Njima je i dalje bolje da ulože XYZ miliona dinara u kampanju nego da povećaju dnevnicu da klinci ne rade kao robovi za siću. Ne vredi, ne valja što odustajem ali nema nam više pomoći.

Fusnota:
   Da nisam video mekdonalds sajt u Srbiji, ne bih znao da su Stara Pazova i Borča gradovi. Moron koji je pravio sajt verovatno je kupio diplomu a pre toga je slagao hamburgere u meku.

No comments:

Post a Comment