Friday, August 10, 2018

lobotomija

   Volt Dizni jeste legenda ali i on je imao žestoke tripove. 1958-e je snimio White Wilderness gde je poturio lemingse kao samoubice. Iako to nije istina ovo je i dan danas urbani mit. 1991e pojavila se kompjuterska igra gde je po principu 'kako sajmon kaže' jedan od lemingsa vodio grupu kroz rešavanje problema. Hm, kao da mi je odnekud poznato ovo ponašanje?
   Milenijumski retardi sami su krivi i zaslužuju naziv lemingsi. Njima više ni lobotomija ne bi pomogla.

   Lobotomija deluje teroristički i šikaniranje kao i eugenizam al' ona se radi pojedincu. Uzmu se igle za štrikanje, malko se prčka po mozgu, odstrani problematičan deo i rešen problem. Nuspojave i nisu tako strašne: nedostatak osećaja za moral, nedostatak brige za budućnost, emocionalna hladnoća... To milenijumski lemingsi ionako već nemaju.
   Za Sangejzing sam čuo još na početku. Gledaj ujutru u sunce, pi samo vodu i nema da brineš. Ček malko, biljke žive na fotosintezi al preko korena ipak unose minerale. Naravno, morao sam da vidim o čemu se radi sl izdržao sam samo par minuta dok lik (propagator iz NSa) nije pomenuo vremensku kapiju i vanzemaljce. Još se debil čudi što je popio žešče batine?
   Uh, ne vredi. Moram nekako da razdvojim sektaše od klanova. Ipak je subkultura nešto drugo. Subkulturaši s jedne strane jesu zaluđeni al' nisu nasilni i vođama ne poklanjaju imovinu.

   Klanovi poput, Iluminata i Masona (Slobodni zidari) vode svet (čitaj: vladaju svetom) pa ni oni nisu bitni za priču. KKK i The Creativity Movement su bili rasisti, poprilično nezgodna stvar al' ni oni nisu bitni za priču.
-----
   Hipici (deca cveća) su živeli princip "seks, droga i alkohol", nisu dirali nikoga pa nisu bitni za priču. Hare Krishna je već nezgodnije rabota iako imaju nenasilna pravila: nema mesa, nezakonitog seksa, kockanja i droge. Jes' s jedne strane ispiranje mozga al nisu nasilni pa ni oni nisu bitni za priču.
-----
   Zaluđenici koji veruju u vanzemace poput Raëlism, Heaven's gate ili Aetherius Society su ipak samo zaluđenici pa ni oni nisu bitni za priču. Freedomites su nastali od Doukhobors al' su nudisti i pacifisti pa ni oni nisu bitni za priču.

   Children of God zagovaraju incest, slobodan seks i seks sa maloletnicima. Hm, jes' dobra fora ako je slobodnom voljom (al' nije).
   Čarls Mejson (Manson family) je imao malo poklonika al uspeo je da ostane upamćen po ubistvu Šaron Tejt. Po samoubistvima svojih članova bili su poznati Order of the Solar Temple i Peoples Temple. Branch Davidians su bili naoružani ameri pa su svoje 'verske slobode' branili oružjem. Supreme truth su proglašeni za teroriste posle napada sarinom na Tokijski metro.

   Jehovini svedoci su dosadna žgadija. Ispiranje mozga i poklanjanje imovine i materijalnih dobara im je glavno al' su ipak mala deca u odnosu na The Unification Church, Moonies i sajentologe koji su su žešča pošast. Žive od donacija, članovi su većinom političari i javne ličnosti (Kruz i Travolta ne postoje za mene od kako sam saznao da su članovi) a glavni cilj je lova, lova, lova...

   Dakle, ima svega: ispiranje mozgaizabrani ljudi, jeres, sveti ratovi, bogohuljenje, večni život, veličanje patnje, sakaćenje genitalija, podnošenje žrtava, fizičko zlostavljane, samoubistva, nasilna izolacija, muško vlasništvo nad ženskom plodnošću, incest, seks... Za neke od sektaških vođa ni nabijanje na kolac nije dovoljna kazna al' bre nisam hteo to da kažem, totalno skrenuh sa teme.

   Voli stoka da ima gazdu, da glasa, da živi tuđi život, prodaje dupe radi 'sigurnosti'... opet ja k'o papagaj al' mislim da je ovo najjednostavnije rešenje svih problema.

No comments:

Post a Comment